Peluang Bersama G100

Adakah peluang mendapat pendapatan pasif dengan Public Gold?

Ada. Iaitu bagi dealer yang berjaya membimbing penyimpan emas di bawah mereka dengan betul, dan membantu dealer-dealer di bawah mereka berjaya seperti mereka.

Mereka di bayar insentif berbentuk royalti seumur hidup selagi mana penyimpan emas di bawah mereka membeli emas dengan Public Gold, dan selagi dealer-dealer di bawah mereka dapat menghasilkan jualan.

G100 sediakan program yang membolehkan setiap dealer berjaya membimbing 1,000 penyimpan emas di bawahnya dalam masa 2 tahun. Anggaran pendapatan pasif sekitar RM5,000 – RM10,000 setiap bulan.

Cepat atau lambat, itu bergantung kepada berapa cepat seseorang dealer itu belajar dan mempraktikkan apa yang dia belajar dari G100.

Sebagai permulaan, kami sarankan setiap dealer yang baru bermula untuk letakkan target membantu 300 penyimpan emas pertama dalam masa 12 bulan. Anggaran pendapatan pasif sekitar RM2,500 sebulan.

>>> Join PLT

Sehingga Disember 2022, G100 sudah berjaya melahirkan lebih 175 Master Dealer, yang berjaya mendapat pendapatan

pasif 4 – 5 angka setiap bulan.

1. Financial Freedom – Pendapatan pasif RM5,000 sebulan 24 bulan dari sekarang, peluang ‘pencen’ hanya dalam masa 3 – 5 tahun dari sekarang, dan bisnes yang boleh diwarisi.

2. Time freedom – boleh menjalankan bisnes di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa – tak perlu simpan dan hantar stok, tak perlu jumpa customer face-to-face (hanya online), tak perlu sewa kedai atau pejabat (hanya online).

3. Travel with Style – pelancongan VVIP untuk suami isteri ke tempat-tempat exotic setiap tahun, ditaja sepenuhnya oleh Public Gold.

1. ILMU – 5 Core Program – G100 mengadakan lebih 20 program latihan setiap bulan untuk customer dan dealer. Ia membantu dealer untuk cepat belajar dan mudah membimbing customer dan dealer di bawah network masing-masing.

2. CIRCLE – G100 adalah circle dealer PG yang terbaik; sentiasa positif, optimis, saling bekerjasama dan sokong menyokong antara satu sama lain ia ibarat sebuah keluarga yang besar. Ia circle yang dapat mendorong untuk kita berjaya.

3. TOOLSET – G100 sediakan toolset yang terbaik dan terkini untuk mempercepatkan setiap dealer untuk berjaya, antaranya; landing page dealer, ebook, skrip berkomunikasi dengan customer, dan bimbingan menggunakan tool terkini dalam mempercepatkan perkembangan bisnes (seperti Board, Woowa, Whatsapp Business).

4. MENTORSHIP – Ia nilai termahal yang disediakan oleh G100, iaitu anda dibimbing secara langsung oleh orang yang sudah mencapai apa yang mahu anda capai. Tak perlu lagi “try & error” yang merugikan masa, wang ringgit, dan tenaga. G100 menyediakan sesi Group Coaching setiap minggu, dan personal coaching setiap bulan bagi dealer yang layak.

1.  Sanggup belajar
2. Sanggup berusaha

Melalui program yang disediakan oleh G100.

Berapa cepat seseorang dealer itu berjaya bergantung berapa cepat dia belajar (melalui program yang G100 sediakan), dan berapa cepat dia mempraktikkan apa yang dia belajar.

Tapi pengalaman kami, dealer yang komited berjaya mencapai tahap Master Dealer (dengan pendapatan pasif sekitar RM2,500) hanya dalam masa 12 bulan, dan berjaya mencapai pendapatan pasif RM5,000 – RM10,000 sebulan hanya dalam masa 24 bulan.

Ianya dikira sejak bila seseorang dealer itu membuat DECISION dan meletakkan KOMITMEN penuh bagi menjadikan bisnes Public Gold sebagai EXIT PLAN mereka mencapai Financial Freedom.

Antaranya (qualifier Hokkaido);

1. Pn Marlia bt Ramli
2. Tuan Syarif Jamil
3. Dr Syafiq Roslan
4. Tuan Hafiz Shafie
5. Puan Ain Najwa
6. Mejar Adam Fahmi
7. Dr Fadhli Adnan
8. Tuan Mohd Nazim bin Badruddin
9. Tuan Azlan Abdul Rahman

Program latihan asas G100 dinamakan 5 Core Program.

1.  PLT
2. NDO
3. WBM
4. WGC
5. Talkshow (Indonesia, Malaysia, dan Sembang Santai PGMall)

Program lain G100 adalah berdasarkan syarat dan kelayakan tertentu.

1.  PLT (PG Leadership Training)
2. NDO (New Dealer Orientation)
3. WBM (Weekly Business Meeting)
4. WGC (Weekly Group Coaching)

1. Talkshow (online) – belajar bagaimana meningkatkan tahap kewangan dengan simpanan emas.

2. Public Gold Q&A (online) – peluang bertanya apa sahaja tentang Public Gold, khususnya tentang SOP, proses jual beli dan tip berurusan secara efektif dalam Public Gold.

3. Seminar Kaya Dengan Emas (seminar fizikal) – belajar bagaimana meningkatkan tahap kewangan dengan simpanan emas.

4. Private Webinar (online) – kenalpasti strategi kewangan yang betul ke arah membina satu juta pertama.

5. G100 Achievers Night (GAN) (online) – dapatkan inspirasi kejayaan penyimpan emas meningkatkan kewangan mereka dan mendapat pendapatan pasif sambil menyimpan emas.

1. Pre-MD Training (online) : belajar strategi mendapatkan customer, dan cara memberikan servis terbaik untuk menjadikan mereka penyimpan emas yang berilmu dan berdikari.

2. Financial Freedom Blueprint (online) : belajar strategi yang betul untuk melengkapkan komponen kewangan bagi mencapai “Ultimate Financial Freedom” dalam masa 3 – 5 tahun.

1. Master Dealer Workshop (online) – belajar strategi mencapai 1,000 customer aktif pertama, dan asas dalam membangunkan team yang sentiasa berkembang (growing team).

2. MD Conference (fizikal) – peluang bernetworking sesama Master Dealer, bertukar-tukar idea dan pengalaman, serta face-to-face coaching bersama “Leaders” untuk meningkatkan bisnes masing-masing ke “next level”.

1. FMD Game Plan – belajar strategi memburu “eagle” bagi melahirkan leaders yang berpotensi membangunkan dan memimpin empayar bisnesnya sendiri.

Cara tercepat untuk berjaya ialah belajar terus dari mereka yang sudah berjaya.

Personal coaching ini khusus untuk semua dealer yang sudah komited hadiri PLT, WBM dan WGC setiap bulan.

Ini peluang mendapat personal coaching secara 1-1 setiap bulan dengan upline mentor (yang sudah proven mencapai target yang anda mahu capai) masing-masing bagi kenalpasti ‘blind spot’, dan mendapatkan feedback tentang progress bisnes anda, untuk pastikan anda sentiasa ‘on-track’ untuk mencapai target anda dalam bisnes.

Potensi Bisnes Public Gold Bersama G100