azmyfadzly_1656083988

Azmy Fadzly Mahat

Latar Belakang
Nama diberi Mohd Azmy Fadzly Bin Mahat, lahir di Muar tetapi dibesarkan di Sungai Bayor, Selama, Perak. Anak keempat dari enam adik beradik. Sudah berkahwin dan mempunyai lima (5) orang cahaya mata. Bekerja sebagai seorang guru di sebuah sekolah di Bukit Pasir, Muar
Bagaimana saya bermula simpan emas
Mula menyimpan emas pada Jun 2020 selepas menyedari kelebihan emas dalam membina simpanan yang lebih mudah dan selamat. Mula membuka akaun Emas GAP Public Gold dibawah Puan Amimah Ayub. Giat menyimpan dalam emas selepas menyedari tiada simpanan walaupun membuat dua pekerjaan dalam satu masa, kerja hakiki sebagai seorang guru dan part time bisnes. Alhamdulillah selepas sedar kelebihan emas, mampu mempunyai simpanan lebih dari 100gram emas hanya dalam setahun.
Mula menjadi Dealer Public Gold apabila membuat belian emas yang banyak sehingga melayakkan diri secara automatik menjadi dealer. Kemudian bermula perlahan-lahan berkongsi ilmu dengan kenalan dan saudara mara
Turning point untuk buat bisnes Public Gold
Berbekalkan pengalaman membuat part time bisnes sebelum ini, ditambah pula dengan tools set yang disediakan oleh G100, mula giat membuat marketing secara online.

Bisnes Public Gold dirasakan mudah dengan sokongan penuh dari team G100 yang lengkap segalanya.
Perkongsian ilmu yang begitu banyak dalam seminar yang dijalankan sangat membantu. Hanya memerlukan diri sendiri untuk bersedia untuk belajar.

Perjalanan menjadi Master Dealer dapat disingkatkan apabila berada dalam lingkungan G100 network. Pada Januari 2022, akhirnya saya menjadi Master Dealer dan 1 Star Master Dealer dengan empayar melebihi 1 ribu penyimpan emas. Terima kasih juga kepada introducer saya Puan Amimah Ayub dan Tuan Syarif Jamil yang banyak memberi dorongan dan inspirasi.
Cabaran yang dihadapi sepanjang membina bisnes Public Gold
Bisnes Public Gold dirasakan mudah dengan sokongan penuh dari team G100 yang lengkap segalanya.
Perkongsian ilmu yang begitu banyak dalam seminar yang dijalankan sangat membantu. Hanya memerlukan diri sendiri untuk bersedia untuk belajar.
Perubahan selepas bersama G100
Penglibatan dalam G100 network sangat membuka mata saya tentang pengurusan kewangan yang terbaik. Setiap seminar dan aktiviti yang dijalankan team G100 akan diikuti kerana setiap seminar yang diadakan memberi ilmu kewangan yang sangat berharga.
Kehidupan selepas bergelar Master Dealer sangat membantu dalam saya menghargai orang sekeliling terutama keluarga sendiri. Saya gemar melancong seluruh Malaysia. Setiap kali cuti sekolah, maka bergoleklah tayar kereta melancong ke setiap negeri. Pendapatan pasif dari Public Gold memberi saya kebebasan untuk meneruskan hobi melancong saya.
Penghargaan
Terima kasih team G100 atas sokongan penuh kepada semua dealer G100.