31616799-0DA0-48B1-8D41-13E6D7683057.png

Dr Amin

Latar Belakang
Saya lepasan ijazah sarjana muda Doktor Perubatan. Sekarang bekerja sebagai seorang Pegawai Perubatan di salah sebuah Hospital Kuala Lumpur.
Bagaimana saya bermula simpan emas
Saya mula simpan emas sejak tahun 2017 apabila saya sedar yang saya seorang yang boros berbelanja. Sampai satu masa bila saya nak guna duit, saya terpaksa pinjam dengan kawan tapi bukan semua orang nak bagi pinjam. Dari situ, saya belajar sesuatu iaitu saya PERLU ADA SIMPANAN! Jadi kawan saya Dr Muaz ajak saya simpan emas. Di situ la titik permulaan saya mampu simpan lebih 30 ribu dalam bentuk emas!
Turning point untuk buat bisnes Public Gold
Turning point saya untuk bisnes Public Gold adalah apabila kawan saya seorang yang mempunyai kerja yang bagus dan pendapatan yang sangat stabil tetapi apabila dia terlibat dengan kemalangan, income beliau terputus 100%. Jadi saya fikir perlu ada satu pendapatan PASSIVE INCOME seperti bisnes emas Public Gold
Cabaran yang dihadapi sepanjang membina bisnes Public Gold
Cabaran yang terbesar adalah untuk KONSISTEN. Tetapi bila saya join 5 core program yang disediakan oleh Team G100, saya boleh konsisten buat bisnes Public Gold.
Perubahan selepas bersama G100
Perubahan terbesar saya adalah dari segi ekonomi keluarga saya. Alhamdulillah saya mempunyai simpanan lebih dri 6 bulan gaji dan ada sumber pendapatan kedua selain dari income seorang Pegawai Perubatan. Saya juga mempunyai satu team yang sangat harmoni dan banyak membantu saya dalam bisnes Public Gold iaitu team saya G100 network😊.
Penghargaan
Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada upline saya Dr Muaz dan juga Mentor Saya Tuan Mohd Zulkiflie yang banyak memberikan ilmu kepada saya. Tidak lupa juga kepada semua team G100 yang banyak membantu saya selama menjadi Dealer Public Gold.