zaheen2.jpeg

Sakeenah

Latar Belakang
Nama saya Sakeenah binti Ali Badri. Saya dilahirkan di Amerika Syarikat dan berasal dari Kajang, Selangor. Saya merupakan seorang pegawai tentera dan sedang berkhidmat di Wisma Pertahanan. Suami saya adalah Mohd Zahrin bin Che Bahar Nordin juga merupakan pegawai tentera. Kami dikurniakan sepasang cahaya mata. Keluarga kami menggunakan Zaheen sebagai nama keluarga sejak berkahwin dan kini nama tersebut kami gunakan di dalam usaha kami membina perniagaan kami sebagai Public Gold Business Owner (PGBO).
Bagaimana saya bermula simpan emas
Saya memulakan simpanan emas 999 sejak saya mula bekerja pada tahun 2008 atas nasihat mak dan ayah. Selepas berkenalan dengan suami dan membuat keputusan untuk mendirikan rumahtangga, suami saya telah bersetuju dengan permintaan ayah saya dan memberikan saya mas kahwin 10 keping 1 dinar emas. Itulah salam perkenalan untuk suami saya mula mengenali emas 999.

Pada tahun 2020, kakak ipar saya memperkenalkan saya kepada EPP10 1 dinar emas dan secara automatik kakak ipar saya menjadi introducer saya. Tanpa disangka EPP10 tersebut selesai sebelum tempohnya dan saya dapat memegang emas pertama saya lebih awal dari perancangan.

Pada pertengahan tahun 2021 dan menghampiri 10 tahun usia perkahwinan, suami saya mencadangkan agar kami mula fokus dengan simpanan emas 999 kerana simpanan wang kami tidak pernah berjaya menjadi banyak seperti yang diharapkan. Dengan promosi Dealer pada masa itu, kami telah membuat pembelian emas dan upgrade akaun kepada Prioriy Dealer pada 29/7/22.
Turning point untuk buat bisnes Public Gold
Setelah seminggu upgrade akaun menggunakan promosi dealership, kami direzekikan untuk hadir PLT System Edition Ogos 2021. Melihatkan support system dan education system yang G100 sediakan semasa program latihan pertama kami itu telah membuatkan kami berani untuk letakkan komitmen untuk menerokai peluang perniagaan yang disediakan oleh Public Gold.
Cabaran yang dihadapi sepanjang membina bisnes Public Gold
Sebagai pasangan yang komited untuk buat bisnes walaupun masih bekerja makan gaji memberikan kami cabaran besar dalam membina bisnes. Walau bagaimanapun usaha yang berterusan dan sentiasa memilih untuk push the limit, alhamdulillah kami berjaya untuk grow bisnes mengikut planning yang telah G100 buat.

6 bulan pertama dalam bisnes adalah tempoh sukar kerana ianya adalah waktu kami menukar mindset kepada PGBO dan berusaha untuk membantu 300 penyimpan emas kami yang pertama. Alhamdulillah dalam tempoh kurang setahun kami telah dapat membantu 500 penyimpan emas kami yang pertama untuk mula menyimpan emas dengan betul.

Dalam usaha membina bisnes yang kukuh, kami sentiasa memikirkan cara untuk reach more people dan kami telah menemui jalan-jalannya dengan lebih mudah melalui 5 core program yang telah G100 sediakan. Apa sahaja cabaran yang kami hadapi semuanya ada jawapan. Hanya perlu sanggup untuk BELAJAR dan sanggup untuk BERUSAHA.
Perubahan selepas bersama G100
G100 mengubah kami dengan sangat luar biasa. G100 menjadikan kami nampak bahawa bisnes bukan tentang membina poket tapi membina diri. Dengan kerja kuat menjadikan diri kami masing-masing individu yang lebih berilmu tentang emas, kewangan peribadi dan juga Public Gold telah membawa kami kepada perkembangan bisnes yang kami tak sangka.

Kini kami bukan sahaja telah berjaya membantu lebih 1000 jiwa untuk berani dan mula membina simpanan dan kekayaan dengan emas fizikal 999 dengan ilmu yang betul, kami juga kini dalam usaha membantu penyimpan-penyimpan emas kami yang nak ubah kehidupan dengan pendapatan daripada Public Gold.
Penghargaan
Kami ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada semua penyimpan emas Public Gold yang mempercayai dealership kami, team G100 Network yang komited menyediakan sistem pendidikan yang menyeluruh dan berterusan yang telah membantu kami untuk grow dengan senang dan mudah, semua kakitangan Public Gold, keluarga dan semua yang terlibat memberikan sokongan kepada bisnes kami.

Setinggi-tinggi penghargaan kepada Mentor Bisnes kami Tuan Mohd Zulkifli Shafie dan Puan Najdah Mohammed Hussain yang banyak memberi bimbingan kepada kami sepanjang membina bisnes ini.

Dan tentunya jutaan terima kasih kepada Dato Wira Louis Ng, Chairman PG Group yang menyediakan peluang bisnes yang hebat ini.

Fokus kami kini adalah untuk membantu 3000 orang menjadi penyimpan emas berilmu dan membantu ubah kehidupan 10 #FamilyEmasZaheenG100 melalui bisnes Public Gold sebelum 31 Disember 2024.

Bersama Membina Kejayaan, InsyaAllah.

Sakeenah Ali Badri (Pegawai Tentera) &
Mohd Zahrin Che Bahar Nordin (Pegawai Tentera)
PG00301464
Star Founder Master Dealer
5.2.2024