WhatsApp-Image-2024-03-02-at-11.22.05-AM.jpeg

SHARA ISMAIL

Latar Belakang
Mempunyai pendidikan Sarjana dalam bidang Kerja Sosial Perubatan, berkecimpung dalam dunia perniagaan online sejak tahun 2015 sehingga sekarang.
Bagaimana saya bermula simpan emas
Mula menyimpan emas selepas di ajak oleh seorang kawan pada tahun 2017. Saya mula menyimpan emas under Public Gold pada tahun 2018 sekaligus menjadi dealer Public Gold (masa tu belum aktif sebagai dealer, hanya menyimpan emas untuk diri sendiri)
Turning point untuk buat bisnes Public Gold
Selepas hadir ke Master Dealer Conference 2.0 pada bulan September 2022, saya nampak betapa hebatnya dealership Public Gold sebagai passive income! Bermula dari situ, saya serius mendidik rakyat Malaysia untuk konsisten menyimpan emas dan sehingga sekarang (Mac 2024), saya memiliki lebih 6,000 orang dalam emipre Public Gold saya. Dalam tempoh sekitar setahun lebih sahaja, Alhamdulillah saya berjaya perolehi income 5 angka sebulan secara konsisten dan ada lebih 200 orang dealer di bawah empire saya (pada Master Dealer Conference 5.0 September 2023, saya berjaya bawa bersama lebih 20 orang untuk membina dan duplicate passive income 5 angka ke atas, in shaa Allah!). Syukur Alhamdulillah!
Cabaran yang dihadapi sepanjang membina bisnes Public Gold
Cabaran hampir tiada. Kalau ada pun, ia hanya datang dari diri sendiri kerana support yang disediakan oleh G100 sangat luarbiasa, Alhamdulillah
Perubahan selepas bersama G100
Bukan setakat mampu mendapat income 5 angka tapi saya juga telah berjaya bantu ramai orang dalam membina potential passive income dalam Public Gold, sebagai persiapan exit plan dalam kewangan, Alhamdulillah!
Penghargaan
Terima kasih yang tidak terhingga kepada Tuan Zulkifli selaku founder G100, iaitu network terbesar di bawah Public Gold, juga selaku mentor saya dalam ilmu emas dan perniagaan emas. Juga tidak dilupakan para leaders dan committee yang banyak membantu dalam membangunkan G100. Success is predictable. See you at the top!