SUCCESS STORY FOUNDER MASTER DEALER (FMD) G100 ACHIEVERS NIGHT

Success Story

Tonton kisah inspirasi serta kejayaan antara dealer-dealer yang sudah berjaya dalam G100 dibimbing dan dibantu oleh mentor dan achievers dalam bisnes.

Pegawai Tentera

“Saya dan suami amat bersyukur dilahirkan dalam team G100 Network.”

Kami mula kenali emas daripada ibu bapa. PLT mengubah hidup kami. Kami capai status Founder Master Dealer dalam masa 10 bulan. Kami cuma berkongsi kebaikan dan manfaat simpanan emas dengan orang ramai.

– Mejar Sakinah, Founder Master Dealer

Pesara Doktor Perubatan

“Dengan G100 semua orang boleh berjaya. Saya yang sibuk pun boleh berjaya, suri rumah duduk di rumah pun boleh berjaya. Betul-betul ikut sistem PG1S.


Bisnes ni kita kena ada jiwa. Kita tak ada kredibiliti lagi, sebab tu saya sentiasa leverage En Zul. Dalam bisnes ada up and down. Apa yang jadikan kita hebat, bila kita jatuh, kita tahu macammana nak bangun semula.

-Dr. Syafiq Roslan, Jade Four Star Founder Master Dealer.

Doktor Perubatan


“Ambil keputusan jadi Dealer Public Gold”

Join JLT dan NDO. Itulah dua nasihat daripada Tuan Zul yang mengubah diri saya. Harini saya bersyukur sangat, itulah proses saya membina diri mencapai kejayaan.

– Dr. Mu’az Mahadzir, Pearl Triple Star Founder Master Dealer

Suri Rumah

“Saya mula jadi dealer saya terus start bisnes, saya hanya contact staff Public Gold semata-mata. Masa tu belum ada PG1S

Saya wajibkan diri hadir semua program G100. Saya sangat suka leverage G100. Saya share success story dekat dealer-dealer bawah team saya. Saya catat dan tulis dan tampal apa yang saya nak capai, apa target dan apa matlamat saya serta bila tarikh saya nak capai. Saya bekerja rapat dengan team saya dan juga mentor. Saya sentiasa kenalkan team saya dengan mentor. Saya belajar bekerja dengan team G100. Saya datang ke event PG dan G100 bersama dengan team.

-Pn. Nur Suaidah Bachok, Double Star FMD

Student PhD

“Nak berjaya? Follow jer orang yang berjaya.”

Penting kita ada decision. Pentingnya kuasa fokus. Saya update kepada upline FMD saya everything. Memang all out betul-betul. Paksa diri untuk kita hadir training. Perlu ada dream, action plan dan tindakan.

– Pn. Ain Najwa, Pearl Triple Star Founder Master Dealer

“Turning point yang membuatkan saya serius buat bisnes ialah kredibiliti mentor saya.”

Antara yang membuatkan saya serius ialah kerana bisnes ni “education selling”. Saya takda rasa rugi langsung. Dulu saya bukan orang yang ada sosial media. Mula buat bisnes ni barulah saya aktif di sosial media. Paling penting kita kena rasa seronok bila kita share. Kita educate sahaja dengan teruja. Mesti rasa seronok, share je, nanti kebaikan tu akan datang.

-Pn. Noreennur Binti Shaharudin, Double Star FMD

“Saya berminat berniaga sejak kecil. Saya suka buat plan 5 tahun lagi nak buat apa”

Saya plan nak kerja selama 2 tahun sahaja. Saya memang mencari-cari bisnes. Saya tertarik dengan akaun anak. Saya tertarik dengan produk gold itu sendiri. Masa anak dah tidur, ketika itulah saya bangun semula dan membaca buku. Saya share sahaja apa ilmu yang saya dapat. Tagline saya “buat je apa yang kita ada”, konsisten hadir 5 core program yang ada. Masa sekarang, korbankan dulu masa nanti satu hari nanti pengakhiran kita akan dapat duit dan masa.

-Pn. Izzati Shima, FMD

Disclaimer
Program ini adalah inisiatif dari pihak penganjur. Kami tidak bertanggungjawab untuk sebarang hasil serta tidak menjanjikan sebarang hasil serta merta. Kami akan berkongsi tentang ilmu dan isu semasa. Sebarang keputusan adalah tanggungjawab peserta dan bebas pengaruh dari pihak penganjur.