Dr. Muaz

Mu'az Mahadzir

Latar Belakang

Nama diberi Mu’az bin Mahadzir, lahir di Alor Setar dan dibesarkan di Sungai Petani, Kedah. Sekarang bekerja dan menetap di Johor. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang cahaya mata. Bekerja sebagai doktor perubatan di salah satu badan hospital kerajaan di Johor.

Kenal Emas

Saya mula mengenali Public Gold dan mula menyimpan emas pada tahun 2014. Pada tahun 2015 iaitu pada tahun kedua pengajian perubatan, saya mula berjinak-jinak dalam memperkenal kebaikan emas sebagai pendidik emas. Sejak itu saya aktif menyampaikan seminar tentang emas dan kewangan di Malaysia melalui platform yang disediakan Public Gold. Saya mencapai status Master Dealer pada usia 23 tahun iaitu pada tahun ketiga pengajian saya di universiti.

Mencari Bisnes Menambah Pendapatan

Saya bermula dengan menjadi dealer dibawah Mentor En. Mohd Zulkifli setelah membaca beberapa posting Mentor mengenai kelebihan menjadi dealer Public Gold. Saya melihat usaha keras Mentor yang tidak putus berkongsi tentang manfaat emas, berkongsi ilmu dengan rakan maya yang lain membuatkan saya terdetik untuk menjadi dealer aktif dan berkongsi lebih banyak manfaat tentang emas kepada umum. Walaupun pada asalnya pendapatan dibawah Public Gold tidaklah selumayan business lain, tetapi saya melihat Public Gold mempunyai potensi besar untuk pergi jauh. Dengan berbekalkan ilmu dan usaha berterusan akhirnya saya dapat merasai pendapatan tambahan yang lebih dari pendapatan hakiki saya. Dan saya yakin Public Gold mampu membantu saya untuk mencapai financial freedom.

Detik Permulaan Bisnes Public Gold

Saya berhubung semula dengan Mentor dan menyatakan minat untuk memulakan bisnes dengan Public Gold, dan terus upgrade menjadi Priority Dealer. Saya memulakan recruitment dikalangan sahabat universiti saya dan rakan-rakan di Facebook. Facebook merupakan platform utama saya pada permulaan perjalan bisnes saya, kemudian saya aktif berkongsi ilmu melalui akaun Instagram. Alhamdulillah pada tahun 2018 iaitu pada usia 23 tahun saya berjaya menjadi Founder Master Dealer termuda pada ketika itu.

Permulaan Detik Positif Bersama Public Gold

Walaupun saya tiada pengalaman dan tidak pernah terlibat dengan bisnes secara formal, saya mampu ikut dan berkembang dengan Public Gold melalui G100 Network. Sebenarnya , saya terkejut dengan model latihan dan program perkongsian ilmu emas yang disediakan oleh G100 Network yang mudah faham dan cepat disesuaikan tidak kira latar belakang. Apa yang penting perlu ada keinginan untuk belajar dan berjaya.

Alhamdulillah dengan hasil tunjuk ajar dan menghadiri semua event G100 Network dan mentorship terus daripada En. Mohd Zulkifli Shafie saya berjaya mencapai Founder Master Dealer (FMD) dalam masa 1 tahun 3 bulan dan berjaya membina empayar emas dengan pendapatan melebihi pendapatan kerja hakiki saya. Target saya bersama Public Gold adalah untuk bebas kewangan sepenuhnya dalam masa 5 tahun dari sekarang. Saya yakin mampu mencapainya dengan G100 Network.

“TERIMA KASIH PUBLIC GOLD, TERIMA KASIH G100 NETWORK, TERIMA KASIH EN. ZUL”