Woowa, Tool Penting Dalam Bisnes PG

Woowa, Tool Penting Untuk Dealer Public Gold

Woowa? Apa tu? Kalau anda dealer Public Gold luar dari G100, mungkin jarang-jarang dengar perkataan “woowa”.

Tapi, bagi dealer Public Gold G100, saya rasa dah biasa dengar, dengan syarat, anda seorang dealer yang aktif.

Baiklah, secara ringkasnya, “Woowa” ialah satu toolset untuk memudahkan dealer membuat 5 Basic (kerja hakiki seorang dealer Public Gold).

Woowa Bantu Saya Jadi Lebih Efisyen

Dengan aplikasi Woowa, ia membantu saya menyampaikan info kepada penyimpan emas di bawah bimbingan saya walaupun saya tengah driving, tengah berjogging, malah tengah tidur!

Ia bukan broadcast secara random, ia ibarat kita whatsap pelanggan atau dealer kita secara personal, sebut nama satu persatu. Mudah!

Jika saya lakukannya secara manual tanpa Woowa, mungkin boleh mengambil masa sehingga 3 atau 4 jam. Khas untuk buat 5 Basic, tak boleh buat perkara lain dalam waktu yang sama.

Tapi dengan adanya Woowa, saya cuma ambil masa setup dalam tempoh 5 minit, dan robot yang bantu saya jalankan kerja-kerja tersebut. 

Mudah kan?

Kenapa Saya Guna Woowa?

Woowa dapat bantu saya mengurus database dengan lebih berkesan dan mudah. Ini antara aplikasi yang saya idam-idamkan sejak dari saya mula aktif jadi dealer dari tahun 2016 dulu :

1. Ibarat Whatsap Secara Personal

Woowa Mesej

Antara perkara penting dalam follow up ialah kita perlu sebut nama prospect atau customer kita satu per satu.  

Seperti dalam gambar di atas.

Jangan spam! Ini kerana, perkataan paling suka didengari oleh seseorang ialah namanya sendiri.

2. Susun Database Berdasarkan Tag

Seperti dalam gambar di atas.

Jangan spam! Ini kerana, perkataan paling suka didengari oleh seseorang ialah namanya sendiri.

Jangan spam! Ini kerana, perkataan paling suka didengari oleh seseorang ialah namanya sendiri.

Dalam Woowa, kita boleh pilih kita nak hantar maklumat kepada database yang mana.

Nak hantar kepada customer? Nak hantar kepada dealer? Atau nak hantar kepada customer untuk July22 sahaja sebagai contoh.

Jadi, secara tak langsung, kita boleh hantar content yang betul, kepada orang yang betul dengan mudah.

Bukan sekadar buat content membuta tuli.

Cara Nak Subcribe Woowa

Bagaimana caranya? Berapa cost untuk subcribe Woowa? Ok baiklah, bagi yang masih nak cuba-cuba dulu. 

Boleh cuba dengan subcribe sebulan sahaja dulu. Kos sekitar RM54/sebulan. Renew setiap bulan.

Pakej 1

Sebulan
RM 52 Monthly
  • List Item #1

Pakej 2

3 bulan
RM 38
97
Monthly
  • List Item #1
Popular

Pakej 3

6 bulan
RM 29
23
Monthly
  • List Item #1
Popular

Semua harga tu bergantung kepada pertukaran semasa Ringgit Malaysia dan Indonesia Rupiah.

Untuk buat bayaran, cara paling mudah bayar guna kad kredit. Ya kad kredit ya, bukan kad debit.

Inilah Masa Untuk Automate Bisnes Kita

Saya ingat lagi, masa saya bermula dulu memang banyak manual. Dekat JLT, memang kita di ajar guna Prospect Book, dan rekod satu persatu untuk tengok progres 5 Basic harian.

Kenangan saya 5 tahun dulu. Kita guna buku khas untuk follow up. Zaman sekarang dah berubah, siapa tak bertindak akan ketinggalan.

Siapa sini dah pernah guna Woowa? Cuba share pengalaman anda di ruang komen di bawah!

Hafiz Shafie
Kota Bharu, Kelantan
10 Sept 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.